Beltér Burkolat Csempe Fürdőszoba Konyha Kültér, kert Otthon, lakás Padlólap

Nagyméretű burkolólapok otthonunkban – avagy mit érdemes tudni az XXL padlólapokról

A modern lakberendezési trendekhez igazodva az utóbbi években hazánkban is megugrott a nagyméretű, sőt, az óriási méretű padlólapok népszerűsége. E burkolatok nemcsak hihetetlenül egységes felületeket teremtenek, rendkívüli design-t képviselve, hanem még mellettük szól az is, hogy szuperül érvényesülnek szinte bármilyen környezetben.

Az építőiparban sokszor “kerlit” lapként ismert óriás burkolólapok választékát általában modern kőmintás és márvány mintás lapok alkotják.

Az XXL méretű kerámia burkolatok megtalálhatóak nagyformátumú padlólap, vagy extra méretű padlólap néven is. A padlólap elnevezés ne riasszon el senkit, ezek a lapok falra és padlóra éppúgy burkolhatóak.

A magyarországi bevett gyakorlat szerint a 60×60 cm-es vagy annál nagyobb méretű padlólapokat szokás “nagy méretűnek” nevezni. Ám ma már hazánkban is elérhetőek 80*160 cm-es, sőt, akár 120*260 cm-es extra nagy méretű padlólapok, számos színben és mintázattal.

Azt fontos tudni, hogy a nagyméretű padlólapok burkolásához speciális segédanyagok (ragasztó, fuga), különleges szaktudás, illetve szerszámok is szükségesek, így ezt a munkát tényleg hatványozottan ajánlott gyakorlott szakemberre bízni, akinek van már komolyabb tapasztalata is a nagyméretű padlólapok burkolása terén.

Az extra nagy méretű padlólapok anyagösszetétele és felülete általában megengedi, hogy e lapok szinte bárhová burkolhatóak, beleértve azt is, hogy kül-, és beltérbe egyaránt alkalmasak. Azonban vásárláskor minden esetben ellenőrizze az adott lap műszaki tulajdonságait!

Legtöbbjük konyhába, étkezőbe éppúgy ajánlható, mint a fürdőszobába, de akár a nappali burkolatául is rabulejtő design-t képes sugározni. Tehát bátran engedjük szabadjára fantáziánkat, ha nagyformátumú kerámia burkolatban gondolkodunk.

Extra nagyméretű, Nextile, Pacific Onyx White 80*160 cm padlólap

Napjaink belsőépítészeti és lakberendezési trendjeiben kimagasló népszerűségnek örvendenek az egyszerű, természetes felületek mellett a minimál stílust képviselő beton hatású felületek. Ám az örök kedvenc sem távozik a modern terendekből sem, a ragyogóan csillogó, márványmintás burkolatok népszerűsége töretlen.
A nagyméretű padlólapok pedig tökéletesen illenek ezekbe a trendekbe. Sőt nem csupán a nappaliban vagy a konyhában, de akár a fürdőszobában és a teraszon is.

Nagyméretű padlólap, Nextile, Gress Mint 80*160 cm

Ma már kijelenthető, hogy tévhit az, hogy a kisebb méretű helyiségek, például kis fürdőszobák esetén nem ajánlott nagyméretű burkolatban gondolkozni. A nagyméretű, különleges design-al rendelkező burkolatok kisebb helyiségekben is tökéletesen tudnak érvényesülni, és még tágítják is a teret.

A nagyméretű márványmintás padlólap felülete a természetes kőzetet idézi, időtlen és kifinomult szépségű luxust csempésznek otthonunkba. Ugyanakkor a kőmintás, vagy beton hatású lapok természetközeli luxust képviselnek.

Extra nagyméretű padlólap, AB Halden Artic Lapado Rec. 120*260 cm

Jó ha tudja, hogy nagy méretű padlólapok ragasztásához mindig emelt minőségű, folyékonyágyas, kifejezetten nagyméretű lapokhoz ajánlott burkolatragasztót kell használni!

Hatalmas előnye az XXL mertű padlólapoknak, hogy a legtöbb élcsiszolt (retifikált) kivitel. Ez azt jelenti, hogy a lap széle élcsiszolt (retifikált), a pontos méretegyezés miatt minimális fugával rakható (2 mm) és a lap felső éléig kitölthető fugaanyaggal. Ezáltal homogénebb, luxus felület látványát kapjuk.

Extra nagyméretű padlólap, AB Pietra Antica Cenere Rec. 120*260 cm I.o OOP

Összefoglalva, hogy ha exkluzív, különleges enteriőrre vágyunk, a nagyméretű padlólapokat nekünk találták ki! Fantasztikus konyhát, nappalit vagy fürdőszobát alakíthatunk ki extra nagy méretű burkolólapokkal, sőt, a teraszunk brukolata is garantáltan luxust sugárzó lesz egy XXL méretű burkolattal. Ha a nappali kapcsolódik a teraszhoz, érdemes ugyan azt a burkolatot választani mindkét területre, ezzel is a prémium, a luxus igény kisugárzását keltve.

Extra nagyméretű padlólap, AB Saphire Rose Pulido Rec. 120*260 cm I.o OOP

Read previous post:
Karakteres, precíz vonalak, egy igazán egyedi fürdőszobabútorban

A fürdőszoba az otthon lelke. Írd át a szabályokat, alkoss egyedi, különleges fürdőszobát, ahol a praktikum és a karakteres, mégis...

Close