Beltér Burkolat Otthon, lakás

Az akusztikus falpanel szerelése

Az ArchiDesign Echoessence akusztikus fali panelek elegáns és funkcionális megoldást kínálnak a zaj csökkentésre és a tér akusztikájának javítására. E természetes szépségű falpanelek nemcsak esztétikus megjelenést kölcsönöznek a térnek, de kiváló akusztikai tulajdonságokkal is rendelkeznek, és még a szerelésük sem bonyolult.

Esztétikájáról elmondható, hogy e fali panelek a természetes fa furnér színárnyalataiban elérhetőek, a valódi fára maximálisan hasonlítanak, így erezete és megjelenése panelről panelre változhat. A lécek MDF anyagból készülnek, techniaki furnér borítással, mely a valódi fával teljes hasonlóságot mutat, ám tartóssággában erőteljesebb annál.

Az akusztikai falpanelek szerelése esetében az alábbi lépések, és lehetőségek ajánlottak:

Az akusztikus panel méretre vágása/rögzítése:

Javasoljuk, hogy először ragassza le azt a területet maszkoló szalaggal, ahol apanelt vágni és/vagy fúrni szeretné, majd rögzítse a panelt mindkét végén.
Használjon furnér anyaghoz való finom fogazatú kézi fűrészt vagydekopírfűrészt/körfűrészt finomfogazatú pengével és vezetősínnel a pontosvágásfelület Gondosan csiszolja le a vágást csiszolópapírral (finomszemcsés240).
Az akusztikus fali panel PE filcháta/alapja könnyen vágható éles pengével.

Gondozás és karbantartás:

Az ArchiDesign Echoessence akusztikus fali panelek nem igényelnek karbantartást és ápolást, mert technikai fából készült termékek. Elegendő egy puha rongy használata a nem kívánatos por eltávolításához.
Azonban a felület kezelhető lakkal vagy lenolajjal, ezáltal nemcsak a porosodástól védjük meg, hanem a hosszantartó természetes fa hatásért is sokat teszünk.

Szerelése lehetséges:

1. Ragasztás közvetlenül a falra:

építési ragasztóval közvetlenül a falra ragszthatjuk.

2. Csavarozás közvetlenül a falba:

a fekete színű PE filc hátlapú panelekhez fekete, míg az ezüst /vagy szürke PE filc hátlap színű panelek rögzítéséhez ezüst/vagy szürke
színű csavarok szükségesek. A panelek közvetlenül a falba csavarozhatóak a PE filc hátlapon keresztül. Paneleként MINIMUM 9db csavarral kell rögzíteni a panelt a falhoz vagy a mennyezethez, a javasolt távolság a csavarok között vízszintes irányban kb. 10 cm, függőlegesen kb 60 cm. Ha mennyezetre szereli, alaposan ellenőrizze, hogy a tartó gerendákhoz/elemekhez megfelelően rögzítse a panelt. Ha falra szereli, kérjük
győződjön meg arról, hogy az adott fal szerkezetének megfelelő és biztonságos rögzítési módot választja (pl tégla, gipszkarton, stb…).

3. Fa lécekre történő rögzítés

Rögzítsen a burkolni kívánt fal felületre kb. 4,5 cm vastagságú fa léceket úgy, hogy a 2. pontban javasolt távolságokban tudja rögzíteni ezekhez a paneleket a PE filc hátlapon keresztül, érvényesítve így a termék hangszigetelő tulajdonságát. Abban az esetben érheti el a legjobb hangszigetelést ha a fal felületre csavarozott lécek közé kőzetgyapot szigetelést rögzít mielőtt felcsavarozza az ArchiDesign Echoessence akusztikus fali panelek paneleket.

4. Szerelés további hangszigetelő anyaggal

A képen látható módon helyezzen fel a falra könnyű acél léceket 10 cm a faltól. Az ajánlott vízszintes távolság a lécek között kb 60 cm, legyen, a függőleges lécek közötti távolság tetszés szerinti, az adott falfelülethez igazítva. A lécek által kiadott négyzeteket töltse ki hangszigetelő gyapottal/pamuttal, így érhető el a termék hangszigetelő tulajdonságának maximalizása. Az ArchiDesign Echoessence akusztikus fali paneleket az előzőekben ismertetett módon csavarokkal kell rögzíteni a kerethez.

Inspiráció:

Read previous post:
Hangszigetelés falburkolattal? Lehetséges!

Forradalmi megoldás az Ön otthonában is az akutszitkus falpanel, mely valósággal átalakítja a tereket. Az akusztikus falpanel nem csak egy...

Close